Як редактори-буккросери на Форум у Львів їздили

Тримаємо курс на Форум

Майбутні видавці активісти читацького клубу «Freebook» відвідали Книжковий форум у Львові.  Цьогоріч він відбувся у 23-тє. Для студентів спеціальності «Видавнича справа та редагування» ЧНУ ім. Б. Хмельницького це стало щорічною традицією.
За мить до автографа Дари Корній

                        Львівський форум – це непересічна культурна подія для всієї України, а для нас – чудова нагода для професійного зростання, − зауважує завідувач кафедри видавничої справи, редагування і теорії інформації Лариса Завгородня. – Він дає можливість перейняти досвід, адже на кожному книжковому ярмарку ми спілкуємося з письменниками і занурюємось в атмосферу культурного заходу.
Студентів, які побували на Форумі вперше, вразила масштабність цієї події. Численні  літературні акції і конкурси, авторські зустрічі, літературні читання, автограф-сесії, перфоманси, благодійні акції відбувалися не тільки традиційно на території палацу Потоцьких, а й по всьому місту.
На прес-сніданку з італійським автором Паоло Джордано

                        У цьому році Форум був меганасичений літературними подіями. Очевидно, тому й пройшов так потужно. Львів перетворився на місто, де на кожному кроці тебе чекає приємна несподіванка. Ти просто йдеш випити кави, а потрапляєш на зустріч з братами Капрановими, чи на ранкову каву з Паоло Джордано. Приємно відзначити, що книги багатьох іноземних авторів було легко знайти в перекладі українською.
На автограф-сесії Януша-Леона Вишневського
Звісно, що після такої поїздки моя особиста бібліотека поповнилася новенькими книгами улюбленних авторів – Януша-Леона Вишневського, Фредеріка Бегбедера, Марини та Сергія Дяченків і, звичайно ж, "Зворотний бік світів" Дари Корній», – ділиться враженнями від поїздки керівник буккросинг-клубу «Freebook» Людмила Солодка.
Прес-конференція з епатажним французьким письменником Фредеріком Бегбедером

         Оскільки форумні локації були розташовані в різних куточках міста, то студенти мали змогу насолодитися прекрасними львівськими краєвидами, відвідати історичні пам’ятки архітектури, проникнутися атмосферою цього європейського міста.
Вразило те, що відбувалося багато зустрічей з відомими авторами, але, на жаль, багато з тих, які були нам цікаві, проходили одночасно. Пощастило попасти на зустріч з Янушем-Леоном Вишневським, взяти участь у прес-сніданку з Паоло Джордано. Ця поїздка подарувала нам багато позитивних емоцій та знайомств з цікавими людьми», – розповідає студентка 2-Р курсу Анжеліка Головачова.

Романтичні львівські вулички

195 українських видавництв представили свою продукцію на Форумі. У тому числі 27 з них  уперше взяли участь у книжковому ярмарку.  Крім того, 15 вересня у Львівському національному академічному театрі опери і балету ім. С. Крушельницької відбулася Церемонія вручення Премії «Найкраща книга Форуму-2016». 76 експертів з різних галузей оцінювали 434 книги від 99 видавництв, подані на конкурс. За рейтинговим принципом було визначено 23 найкращі книги Форуму. Але гран-прі не присудили нікому, журі конкурсу обґрунтували своє рішення   формулюванням «занадто велика кількість однакововартісних книжок».
Нинішній студент-редактор Святослав Іванченко й випускник спеціальності "Видавнича справа та редагування", молодий письменник Сашко Сівченко, який об’їхав на велосипеді Україну, Грузію та Францію, на майданчику Мандри форум – про подорожі в рамках XXIII Форуму видавців у Львові, ділився з львів’янами та гостями міста порадами, як організувати цікаву й водночас безпечну веломандрівку.

Львів – це місто, куди хочеться повертатися))

Анна Ішечкіна, 4-Р