Переможці 

"Екологічної казки" 

завдяки "Freebook" 

ближче познайомляться 

з навчанням 

у Черкаському національному


Уже всьоме міський конкурс «Екологічна казка» зібрав черкаських школярів на свято до Всесвітнього дня води в актовій залі ЦДЮТ, щоб дізнатися імена переможців. Найталановитіші  з-поміж учасників отримали  подарунки й від партнера конкурсу буккросинг-клубу «Freebook» ЧНУ ім. Б. Хмельницького.

Цього року  учні черкаських шкіл віком 7–12 років  змагалися в написанні казок та виготовленні книжок-саморобок про те, «Як Дніпро черкасців напуває». Старшокласники ж знімали відео на тему «Вода в нашому житті». 


                   На розгляд журі було подано близько 200 робіт, – розповідає засновниця конкурсу, керівник гуртка «Юні кореспонденти» Надія Чередник.Усі учні добре впорались із завданням.  Слід відзначити, що з кожним роком для членів журі стає все складніше вибирати найкращих, адже рівень робіт зростає. Тому визначали в різних номінаціях по два перших місць, було багато заохочувальних призів. Загалом у цьому році визначили 39 переможців у різних вікових категоріях, а 44 учасники стали лауреатами конкурсу. 

Корпоративні записники ЧНУ ім. Б. Хмельницького, книги та сертифікати вручила  обдарованим черкаським дітлахам заступник директора ННІ УФСК з виховної роботи Людмила Солодка.

 Спеціальний подарунок від кафедри видавничої справи, редагування і теорії інформації книгу Оксани Забужко «Калинова сопілка» з автографом автора одержала
одинадцятикласниця СШ № 5 Наталя Юркевич.  А власники сертифікатів отримали можливість ближче познайомитися з цікавими аспектами навчання в Черкаському національному.  

Учениці 9 класу Черкаської гімназії № 31  Анастасія Бут та Діана Просяник стануть героями відеоблогу студентки-журналістки Єви Кравчук,  восьмикласниця Першої міської гімназії Катерина Дуда отримала право на фотосесію від кафедри журналістики та PR-технологій.  

Відвідувати літературну студію «Поетичну вітальну Ганни Синьоок»  завдяки конкурсу буде учениця 7 класу СШ № 17 Атаманова Дарина.  А дев’ятикласник СШ № 28 Максим Бакум разом з друзями під час Книжкового фестивалю, що проходитиме в Черкасах 7-9 квітня, потрапить на каву з улюбленим письменником.  Цей подарунок – від МГО «Книжковий маестро».


Викладачі та студенти Черкаського національного зможуть познайомитися з творчістю юних талантів ближче. Адже за сприяння кафедри видавничої справи, редагування й теорії інформації в кінці травня в НК № 1 університету буде організовано виставку книг учасників різних сезонів «Екологічної казки».

Людмила Солодка