Своїми враженнями від спілкування з гостею Мистецьких зустрічей з FREEBOOK, поетесою Анастасією Дмитрук,  поділилися cтуденти-журналісти


Студенти ННІ УФСК мали унікальну можливість зустрітись із сучасною поетесою Майдану – Анастасією Дмитрук.
Зустріч відбулась у дружній, теплій атмосфері. Анастасія віком не набагато старша від більшості студентів, тому її думки та погляди виявились близькими для них.

Більшість із присутніх чули вірші Анастасії раніше, проте дехто познайомився із ними вперше. Справжнім відкриттям для них був творчий доробок поетеси.
Олена Фесенко, студентка 2 курсу ННІ УФСК кафедри журналістики залишилась задоволеною зустріччю, не жалкує, що побувала там:
Мені дуже сподобалась зустріч, вірші актуальні, цікаві. Тематика таких творів стосується кожного з нас і бере за душу свідомого українця. Анастасія говорила просто, тримала з нами контакт. Я раніше не чула про поетесу, жалкую про це, бо у неї є такі вірші, що дійсно варті на увагу. Проте мене збентежило, що майже весь її творчий доробок, який вона презентувала, був російськомовний. Але потім Анастасія пояснила, що перебувала у оточенні, де розмовляють російською, і ця мова була близькою для неї на той час. Найбільше сподобався «Никогда мы не будем братьями».
Зі студентської лави КПІ піднялась на ноги та розправила крила поетеса. Своїми віршами Анастасія підбадьорює бійців АТО. Деякі тексти покладено на музику. Ці пісні поступово набувають популярності. Відео, в яких читають вірші Анастасії, набирають мільйони переглядів.

Молода письменниця розповіла про перші кроки у галузі літератури, про те, яке обурення та шквал емоцій викликають її вірші у деяких людей. Анастасія розказала, що надихнуло її писати вірші такої тематики. Поетеса також поділилась незвичайними історіями зі свого життя.
Сама поетеса розповіла багато корисного і пізнавального для студентів. Надала приклад, як залишатись при своїй думці, не змінювати погляди та позиції, незважаючи на гніт та образи з боку тих, хто не оцінює її творчість по достоїнству.

Оксана Секретаренко, студентка 1 курсу ННІ УФСК кафедри журналістики запевняє, що вражена зустріччю:
− Для мене поетеса – справжнє відкриття! Дуже рада, що нам організували цю зустріч. Не вперше до нас приїздять письменники і поети. Протягом першого курсу познайомилась із багатьма митцями слова завдяки університету. Але творчість Анастасії вражає до сліз! Ледь стримувалась, коли звучали вірші.
Після зустрічі хтось відкрив для себе ще одного улюбленого поета, хтось поглянув на речі інакше. Але в будь-якому випадку ніхто не залишився байдужим.
Анастасія Бондар, Анастасія Чорногал